آثار تجارت خارجی بر بهره وری یک کشور

تیم تداوم-آثار تجارت خارجی بر بهره وری یک کشور

آثار تجارت خارجی بر بهره وری یک کشور


بسیاری از کشورهای جهان از منافع تجارت خارجی بر بهره وری استفاده می کنند تا بخش مهمی از اقتصاد کشور که مربوط به تولید ناخالص ملی است را با هزینه های کمتر تامین نمایند. در این بین کشورهای در حال توسعه برای رسیدن به بهره وری بیشتر با رشد چشمگیری در حال فعالیت هستند. تجارت کمک می کند تا کشورهای متحدخدمات، مواد اولیه، کالا و سرمایه های خود را با صادرات و واردات بدون محدودیت انجام دهند که با این روند چرخه اقتصادی ممالک به حرکت در می آید و تجارت خارجی بر بهره وری به خوبی ایفای نقش می کند.

نگاهی گذرا به تاریخ تجارت خارجی از گذشته تا امروز

با نگاهی به گذشته اقتصادی و تعاملات بین مرزی به راحتی می توان دریافت تجارت خارجی پدیده ای نو ظهور نبوده و حتی ریشه در قرن 14 و 15 م دارد. شاید نام مسیر ابریشم به گوشتان آشنا باشد، بسیاری از کشورها مانند چین، هند و کشورهای اروپایی از تجارت خارجی بر بهره وری اقتصادی خود استفاده می نمودند.

رفته رفته روند تجارت خارجی از روش های سنتی به مدرن تغییر شکل داده و با تکنیک های نو مسیر را ادامه داده است. در این میان به کارگیری فناوری نقش حیاتی بر افزایش بهره وری داشته و بازخوردهای فراوانی را به بار آورده است. اثرات مثبت این پیشرفت به شرح ذیل است:

  1. جایگزینی تکنیک های مدرن با روش های منسوخ
  2. افزایش بهره وری با برونسپاری تولیدات
  3. استفاده از پیشرفته ترین وسایل حمل و نقل
  4. تشکیل شرکت های تجاری بین المللی در سطوح مختلف
  5. صنعتی شدن کسب و کارهای تولیدی

 

وجود و عدم وجود تجارت خارجی بر بهره وری کشور ها

  • ابتدا به عدم وجود تجارت خارجی می پردازیم تا موضوع را بتوانید بهتر درک کنید. در نظر بگیرید با هیچ کشوری تبادل کالا، خدمات و سایر ارزش ها را ندارید، در اینصورت صنایع مختلف باید تامین مواد اولیه، تولید و توزیع را فقط در کشور خود انجام دهد. عملکردهای تک بعدی باعث می شود از پیشرفت تکنولوژی در صنعت عقب بمانید و با تکنولوژی های روز دنیا کمتر آشنا شوید. طبیعتا با گذشت زمان وضعیت اقتصادی، کیفیت تولید و میزان عرضه به بازار با نرخ نزولی و رو به رکود حرکت خواهد کرد.
  • یک کشور می تواند با تجارت خارجی به راحتی خود را دنیا معرفی کند و ارتباطات خود را افزایش دهد. این افزایش ارتباطات نه تنها در عرصه اقتصاد، بلکه به ایجاد روابط دوستانه، تعاملات سازنده، تقویت صنعت گردشگری و غیره نیز منجر شود. کشوری که با استفاده از تجارت خارجی بر بهره وری اقتصادی و کیفیت تولیدات افزوده، روابط بین المللی مستحکم و امیدبخشی را ایجاد نموده است. امید به زندگی در نسل های یک کشور افزایش می یابند، سیر اشتغال زایی با حرکت تکاملی و افزایشی در جریان است و فقر به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
مطالب بیشتر  راهنمای خرید و فروش ارز در سامانه اینترنتی نیما بانک مرکزی برای صادرات و واردات

با این دو مقایسه به خوبی متوجه شده اید وجود تجارت خارجی بر بهره وری چه آثار سازنده و عدم وجود آن چقدر مخرب خواهد بود.

 

 

بازدهی و سود تجارت خارجی بر بهره وری چگونه است؟

هنگامی که از تجارت آزاد در یک کشور استفاده شود، تولیدات با هزینه های کمتری انجام شده که ذی نفعان نه تنها تولید کننده گان، بلکه افراد جامعه و سایر سازمان های داخلی نیز هستند. این فعالیت های برون مرزی که منجر به سود دهی می شود، مزایای خالص آن را سود تجارت (از پایه ای ترین مفاهیم تجارت خارجی) می نامند.  همچنین تجارت خارجی موانع را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد تا میزان تولیدات و گستردگی تجارت بیشتر از قبل شود.

 

 

مزیت تجارت خارجی بر بهره وری

  1. توسعه کسب و کارهای داخلی و ایجاد فضای داغ رقابتی با بهره گیری از تکنولوژی های روز دنیا
  2. افزایش درآمدها، فروش و سود بیشتر
  3. توسعه و بهبود در تولیدات و خدمات صادراتی
  4. بهبود رتبه و جایگاه جهانی در تجارت خارجی
  5. استقلال اقتصادی و کاهش میزان وابستگی
  6. به وجود آمدن ثبات و پایداری در نوسانات فصلی بازار

همچنین ABC2WORLD مزایای دیگری را در این زمینه تعریف کرده است که از قرار زیر است:

  1. کالاها با تنوع بیشتر در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد. تنوع محصول زمانی به وجود می آید که بازارهای هدف مختلفی ایجاد شود و برای برآورده سازی نیاز هریک باید محصول را با خدمات یا کارآیی های متفاوت ارائه نمود. توسعه تولیدات با این روش باعث می شود، مخاطب گزینه های بیشتری در پیش رو داشته باشد و با توجه به کارآیی، ارزش مورد نیاز را انتخاب نماید.
  2. هنگامی که استفاده از منابع بهینه شود، توزیع مؤثر صورت می گیرد، با این حال جنبه رقابتی در تولید کالا بین کشورها بیشتر می شود. هنگامی که محصولی به صورت رقابتی تولید و توزیع شود کیفیت حرف اول را خواهد زد که از تکرار بی معنی منابع جلوگیری خواهد شد.
  3. ماندگاری و پیشرفت در کسب و کارهای بین المللی در گرو کیفیت ارزش ارائه شده است. هنگامی که برای مبادلات و شروع فعالیت های مشترک وارد بازار برون مرزی می شوید باید از بهترین روش های تولید برای حفظ هزینه ها بهره مند باشید که به این نوع کارکرد تجاری، کارآمدی در تولید گفته می شود.
  4. به دلیل تجارت کالا، منابع جدیدی در دسترس قرار می گیرند که منجر به ایجاد مشاغل مختلف می گردد. ایجاد فرصت های شغلی و پولساز باعث کاهش میزان بیکاری در کشورهای مختلف شده که این مهم به دلیل فراهم آوری منابع جدید برای برطرف کردن تقاضاهای مختلف کشور است.
مطالب بیشتر  5 تکنیک مذاکره و نحوه نگرش شرکتهای چینی

 

تجارت خارجی و گسترده ایران و قطر

یکی از موفق ترین تجارت های برون مرزی ایران با قطر است که در نوار ساحلی دریای خلیج فارس به واسطه موقعیت فوق العاده بوشهر انجام می شود. این ارتباطات تجاری از دیرباز تا کنون با قدرت برقرار است که در سه زمینه متفاوت بر تجارت خارجی و بهره وری تاثیر گذاشته است:

  1. رشد تولید ناخالص داخلی که هرساله میزان پتانسل اقتصادی و ظرفیت ها را نشان می دهد. هرچه توانمندی اقتصاد یک کشور افزایش یابد به همان اندازه میزان بهره وری نیز زیاد خواهد شد.
  2. میزان شدت سرمایه، مزیت تجارت خارجی بر بهره وری را به خوبی مشخص خواهد کرد. به بیانی دیگر اگر سرمایه های فیزیکی نسبت به نیروی کار رشد بیشتری داشته باشد رشد بهره وری در تجارت چشمگیر تر خواهد بود.
  3. در این زمینه دو دیدگاه مثبت و منفی در مقابل آزادسازی تجارت وجود دارد:
  • دیدگاه مثبت: بر این عقیده اند که اگر تبادل و ارتباطات خارجی و بین المللی افزایش یابد، سطح کیفی تولیدات و خدمات نیز ارتقاء می یابد که سبب می شود کشور جایگاه جهانی خود را با توجه به تغییرات اعمال شده بهبود بخشد.
  • دیدگاه منفی: عقیده دارد در تجارت خارجی به نوعی رقابتی نابرابر برقرار است. هنگام مواجهه با کالا یا تولیدات باکیفیت و پیشرفته تر، میزان کاستی ها و عدم مقبولیت افزایش می یابد و سبب رکود و عقب گرد تجارت و تولیدات می شود. با این حال نه تنها بهره وری اتفاق نمی افتد بلکه بحران هایی در زمینه های سیاسی، اجتماعی و امنیتی نیز خواهیم داشت.

همانطور که گفته شد تجارت خارجی بر بهره وری یک کشور آثار چشمگیری به جای می گذارد از جمله مهمترین آن ها می توان به کشورهایی که توانایی تولید برخی کالاها را ندارند و یا ممکن است تولید مقرون به صرفه نباشد. تجارت خارجی این امکان را می دهد تا همان کالا را با قیمتی به مراتب کمتر از هزینه های تولید وارد نمایید. از سویی با ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضای بازار، نوسانات و تورم ها به میزان قابل قبولی کاهش می یابد و در نتیجه کالاها با ثبات قیمتی بیشتری در دسترس قرار خواهند گرفت.

 

با تجارت خارجی پیام آور صلح و دوستی باشید

کشورهایی که برای هم پیمان شدن، شروع به همکاری می نمایند جهت حفظ منافع و نشان دادن حسن نیت با تعامل و رفتارهای مثبت ارتباط می گیرند. با این رویکرد، ارتباط فرهنگی و اقتصادی رابطه تنگاتنگی باهم پیدا می کنند که مانع از اختلاف و جنگ در بین کشورها خواهد شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

صفحه اصلیسوالاتتماسارتباط با ما