در ابتدای مقاله و قبل از هر چیزی شما باید ابتدا با مفهوم کسبوکار آشنا شوید سپس به سراغ معرفی انواع کسبوکار رفته و تکتک آنها را معرفی کرده و برای شما توضیح میدهیم. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید ما اطلاعات مفید و خوبی برای شما گردآوری کردیم.
کسبوکار چیست؟
کسبوکار معانی متفاوتی دارد ولی معنی کلی آن خریدوفروش و تجارت است. به عبارتی به هر بخش و یا ارگانی که مشغول فعالیتهای تجاری یا حرفهای باشد گفته میشود که از طریق تولید و یا خدمت میتواند سود ده باشد.
در این بخش از مقاله نظر چند تن از بزرگان را در مورد کسبوکار بیان میکنیم:
- نظر اریک و هانت: کاری که افراد جامعه به آن نیاز دارند و تمایل به خرید آن دارند.
- نظر پترسن و پلومن: طبق این نظر هر خریدوفروش که انجام میشود کسبوکار نام نمیگیرد بلکه کسبوکار هر نوع تبادل تکراری خریدوفروش است.
- نظر پروفسور اون: بر طبق این نظر کسبوکار نوعی کاسبی است که طی آن کالاهایی برای فروش به بازار عرضه میشوند.
اینیک مفهوم کلی و نظرات مختلف در مورد کسبوکار بود.
در این بخش میخواهیم ویژگیهای یک کسبوکار را عنوان کنیم.
ویژگیهای یک کسبوکار:
- به فروش رساندن کالا یا خدمات
- معامله کردن کالا یا خدمات
- تکرار کردن آن معاملات
- به سودرساندن کالا یا خدمات
خوب تا اینجا با مفهوم کسبوکار و ویژگیهای آن آشنا شدهاید در ادامه به معرفی انواع کسبوکار میخواهیم بپردازیم و هرکدام را بهطور جداگانه توضیح دهیم.
انواع کسبوکار:
- کسبوکار خانگی
- کسبوکار اینترنتی
- کسبوکار روستایی
- کسبوکار خانوادگی
- فعالیتهای کسبوکار
- کسبوکار کوچک
کسبوکار خانگی
به هر نوع فعالیتی که در محیط منزل و با استفاده از وسایل منزل راهاندازی شود کسبوکار خانگی گفته میشود. امروزه این نوع کسبوکار دارای اهمیت زیادی است. حتماً این سؤال در ذهنتان شکل گرفت که چرا دارای اهمیت زیادی است؟ باید بگویم که چون دارای تنوع زیادی است و برای آن عده که میخواهند کسبوکار شخصی ایجاد کنند مخصوصاً جوانان به دلیل سادگی نسبت به سایر کسبوکارها راهاندازی آن بسیار کمهزینهتر و سادهتر است.
به نظر شما کسبوکارهای خانگی دارای سابقه طولانی در جامعه میباشند؟
بله درست حدس زدید. اگر نگاهی به آثار دستی بیندازید متوجه خواهید شد که صنایعدستی که از قدیم در ایران وجود داشته همگی در منازل ساختهشده پس این نوع کسبوکار چیز جدیدی نیست و سابقهای طولانی دارد.
کسبوکارهای خانگی چه مزایایی دارند؟ در بخش زیر برای شما نام میبریم.
- ساعت کاری شخصی
- راهاندازی آسان و با هزینه کم
- ریسک پایین
- داشتن وقت آزاد بیشتر
- بدون نیاز به مجوز
کسبوکار اینترنتی
کسبوکار اینترنتی در مقایسه با کسبوکار خانگی جدیدتر است. به کسبوکاری گفته میشود که در آن خرید و یا فروش و یا هر موردی از طریق اینترنت فقط انجام میپذیرد. یک مزیت خوبی که این نوع کسبوکار دارد این است که افرادی که از اینترنت استفاده میکنند در سراسر جهان پراکنده میباشند و این یعنی اینکه با هزینه کم تمام استفادهکنندگان از اینترنت میتوانند از کار ما آگاه شده و این یعنی سوددهی بیشتر.
این نوع کسبوکار را با تجارت الکترونیکی اشتباه نگیرید. کسبوکار اینترنتی مجموعهای شامل خریدوفروش و بازاریابی و غیره است ولی تجارت الکترونیکی فقط به خریدوفروش اینترنتی گفته است.
در بخش زیر چند نمونه از کسبوکارهای اینترنتی را نام میبریم:
- تبلیغات اینترنتی
- ایجاد سایتهای خبری و آموزشی
- تهیه نرمافزار
- انجام خدمات مربوط به ایمیل
- خریدوفروش کالا
کسبوکار روستایی
امروزه بیشتر از قبل به فکر ایجاد کسبوکار در مناطق روستایی میباشند. حتماً میپرسید چرا؟ چون با این کار هم کشاورزان درآمد بهتری دارند و هم از ناآرامی در روستاها جلوگیری میشود. پس کسبوکارهای روستایی برای بهبود بخشیدن به زندگی اجتماعی و فردی و همچنین اقتصاد در روستا لازم هستند.
از نمونه کسبوکارهای روستایی میتوان به: گردشگری، کشت و کار، ریسندگی، دامداری و غیره نام برد.
کسبوکار خانوادگی
همانطور که از اسم این نوع کسبوکار مشخص است به کسبوکاری گفته میشود که افراد موجود در آن فامیل میباشند و اغلب افراد یک خانواده یا خویشاوندان آن را راهاندازی کرده اند. در حال حاضر بسیاری از کشورها به ایجاد این نوع کسبوکارها روی آورده اند.
در این بخش از مقاله نام چند کشور اول در ایجاد و استفاده از کسبوکارهای خانوادگی به همراه درصد آنها را بیان میکنیم.
ایالاتمتحده = 95%
ایتالیا = 93%
فنلاند = 80%
یونان = 80%
قبرس = 80%
و اما یک سؤال مهم وجود دارد و آنهم این است که اگر بخواهیم یک کسبوکار خانوادگی رشد کند و دوام پیدا کند به چه چیزی نیاز داریم؟
جواب این سؤال خیلی ساده است. ما برای اینکه این کسبوکار را رشد دهیم باید یک برنامهریزی دقیق و اصولی داشته باشیم.
فعالیتهای کسبوکار
و اما در این بخش میرسیم به فعالیتهای کسبوکار که خود شامل چند شاخه مختلف است.
- کسبوکار خدماتی
- کسبوکار تولیدی
کسبوکار خدماتی:
به کسبوکاری گفته میشود که بیهیچ مانعی خدمات و یا کالاها را از تولیدکننده به مصرفکننده میرساند که خود این کسبوکار خدماتی شامل خدمات حمایتی و مستقیم است.
خدمات حمایتی شامل چه مواردی است؟ در بخش زیر آنها را معرفی میکنیم.
- بانکداری
- حملونقل
- بیمه
- انبارداری
- تبلیغات
- بستهبندی
خدمات مستقیم شامل چه مواردی است؟
- داخلی
- هنری
- بهداشتی
- بیمهای
- ارتباطات
کسبوکار خدماتی شامل کسبوکارهای تجاری، کسبوکارهای بازرگانی و فناوری اطلاعات نیز میشوند.
کسبوکار کوچک
کسبوکارهای کوچک بهصورت مستقل هستند و شامل تمام آن شرکتهایی میشوند که تعداد کارکنان آنها کمتر از 500 است. در ایجاد این نوع کسبوکار شما باید یک ارزیابی اولیه از موارد زیر داشته باشید:
- آیا قدرت ریسک کردن دارید و میتوانید بهعنوان کارآفرین ظاهر شوید؟
- تا چه حد میتوانید باشخصیتهای دیگر ارتباط برقرار کنید؟
- آیا در برابر سختیها مقاوم هستید؟
خوب تا اینجای مقاله با انواع کسبوکار آشنا شدید و هرکدام را بهطور مفصل بررسی کردیم. در این بخش میخواهیم انواع دیگری از اشکال کسبوکار را معرفی کنیم. پس همراه ما باشید.
- کسبوکار انفرادی
- شراکت
- شرکت
- فرانشیز
- بدهی محدود
کسبوکار انفرادی
این نوع کسبوکار توسط فقط یک نفر راهاندازی و اداره میشود. شامل کارهایی نظیر برقکشی، رانندگی و از این قبیل موارد میشود. حتی ما میتوانیم کسبوکارهای کوچک اینترنتی را هم جزو این دسته قرار دهیم.
شراکت
این نوع کسبوکار بین دو و یا چند نفر صورت میگیرد که هرکدام در هر زمینهای که میتوانند به هم کمک میکنند تا محصولی را تولید و یا خدمتی را عرضه کنند؛ مثلاً ما میتوانیم درزمینهٔ های پزشکی شاهد این شراکت باشیم در این زمینه پزشکان ساعتهای کاری را باهم برنامهریزی کرده تا همه بهصورت عادلانه بتوانند از مرخصیها و تعطیلات استفاده کنند.
شرکت
این نوع کسبوکار شامل مکانی است که چند نفر گرد هم آمده و کاری را راهاندازی میکنند. شرکتها زیر نظر سهامداران قرار دارد که هرکدام مبلغی پول را در خزانهی مرکزی قرار میدهند و بعدها این مخزن به روشهای مختلف تأمین مالی افزایش مییابد.
فرانشیز
اگر بخواهیم یک تعریف کلی از فرانشیز برای شما بیان کنیم این میشود که فرانشیز یک توافقی است که میتواند بین یک یا بین چند نفر انجام گیرد. طی این توافق و یا مجوز شخصی یا گروهی میتوانند حق تولید محصولی را برای خود خریداری کنند.
بدهی محدود
مطمئناً تا حالا با این مورد برنخورده و در مورد آن هیچ آشنایی ندارید، خوب ما در اینجا شمارا با این نوع کسبوکار آشنا میکنیم.
بدهی محدود به بدهی گفته میشود که از مبلغی که شما در یک شراکت و یا شرکت خود سرمایهگذاری کردهاید تجاوز نمیکند. این مورد برای شرکت داران و شرکا یک نوع سپر محافظتکننده از کسبوکار تلقی میشود.
بله این بود تمامی چیزی که لازم بود شما در مورد انواع کسبوکار بدانید و قطعاً خیلی برای آن دسته افرادی که قصد راهاندازی یک کسبوکار را داشتند مفید خواهد بود. امیدواریم که دانش لازم را کسب کرده باشید و از بین موارد گفتهشده کسبوکار موردنظرتان را انتخاب کرده و برای جامعه مفید واقع شوید.شما می توانید سایر مقالات ما را برای موفقیت بیشتر در کسب و کار خود در زمینه مدل ها و مدیریت کسب کار مانند رهبر خوب کیست و مهم ترین مهارت های رهبری کسب و کار چیست؟ و چند روش کلیدی برای مدیریت کسب و کار و بهره وری در ایران را مطالعه کنید.
بدون دیدگاه